Форин полиси: Шокиращо е, че Тръмп е кандидат на голяма партия за президент
Форин полиси: Шокиращо е, че Тръмп е кандидат на голяма партия за президент / Guliver/Getty Images

Престижното американско списание "Форин полиси" наруши над половинвековната си традиция за неутралитет и подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ в изявление в сайта си, в което окачествява Доналд Тръмп като "най-лошия кандидат на голяма партия" в историята на страната, предаде Франс прес.

В края на септември в. "Ю Ес Ей тудей" също наруши традицията си и зае позиция против кандидата на Републиканската партия, когото нарече "опасен демагог", без обаче да обяви подкрепа за кандидатката на демократите, отбелязва АФП.

Вторият дебат между Тръмп и Клинтън: Удари под кръста и злобни обиди

Макар че "високо ценим отношенията си с читателите си независимо от политическата им ориентация (. . .) редакцията на "Форин полиси" сега нарушава традицията си и дава подкрепата си на Хилари Клинтън за следващ президент на САЩ", пише в редакционна статия на списанието, което е специализирано по въпросите на международните отношения.

"Списъкът от причини, поради които Тръмп е заплаха, е толкова дълъг, че чак е шокиращо, че той е кандидат на голяма партия за президент ", отбелязва "Форин полиси".

Скандален запис компрометира Тръмп, той се извини (ВИДЕО)

"Предизвиканият неотдавна гняв от отблъскващото му отношение към жените и низвергването му от толкова много членове на собствената му партия илюстрират впечатляващата му непригодност" за президентския пост, заявява редакцията на списанието.

Тръмп "многократно е проявявал невежеството си за основни факти в международните отношения и му липсва така необходимата в дипломацията нюансираност", продължава "Форин полиси".

Безпощадна атака към Тръмп след скандалния запис

Изданието упреква Тръмп, че е похвалил руския президент Владимир Путин, който според медията е "тиранин и обществена опасност", и че е говорил "много безцеремонно" за ядрените оръжия.

"Тръмп е най-лошият кандидат на голяма партия, който тази република някога е произвеждала", заключава "Форин полиси".

Робърт де Ниро за Тръмп: Той е никаквец, той е куче, той е прасе (ВИДЕО)

Изданието хвали качествата на Хилари Клинтън и смята, че тя е готова да управлява Съединените щати.

"Ако бъде избрана за първата жена президент на тази страна, това не само ще е нещо историческо, (. . .) но тя същевременно ще премахне голяма заплаха за САЩ: гротескната и дълбоко тревожна перспектива от президентско управление на Доналд Тръмп", пише в редакционната си статия сп. "Форин полиси".