Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп разпространи видео изявление, с което се извини за оскърбителни изказвания за жените, направени преди няколко години, предадоха световните агенции.

Вестник "Вашингтон пост" разпространи в петък видео запис, правен през 2005 година, в който при частен разговор Тръмп прави редица вулгарни и сексистки изказвания за жените.

Мърла, побъркана, тъпа патка – на Тръмп не му върви с жените

Във видео записа от 2005 г. той разговаря с известния телевизионен водещ Били Буш край снимачната площадка на сериал, в който милиардерът има епизодична роля. С нецензурни изказвания Тръмп описва как е целувал, опипвал и се опитвал да склони за секс омъжена жена, чието име не се споменава.

Той дори обсъжда как би се нахвърлил на актрисата Ариане Зукър, докато тя върви към него. „Когато си звезда, те (жените) ще ти позволят да го направиш (да ги целуваш, сграбчваш). Всичко ти е позволено...Можеш да правиш, каквото си поискаш", обяснява милиардерът.

Тръмп наричал „Miss Piggy” бивша „Мис Вселена“ (ВИДЕО)

Според „Вашингтон пост" това се е случило седем месеца след като Тръмп е сключил брак с третата си съпруга Мелания.

"Казах тези думи, не бях прав и се извинявам", заяви кандидат-президентът в разпространеното изявление, в което се извинява. "Всички, които ме познават, знаят, че тези думи не отразяват моята същност", каза още Тръмп, обещавайки в бъдеще да бъде "по-добър човек".

Клинтън разкритикува Тръмп, че е избегнал плащането на данъци; той се защити

Той все пак използва случая да нападне опонента си в надпреварата за Белия дом, отбелязвайки, че президентът Бил Клинтън "действително е злоупотребявал с жените", а съпругата му Хилари е "тормозила, атакувала, посрамвала и сплашвала неговите жертви". "Нека бъдем честни, живеем в реалния свят", заяви Тръмп.

Тръмп и жените

Тръмп определи разпространяването на видеозаписа като "нищо повече от разсейване от важните неща, които предстоят".

Клинтън обаче не си спести коментара по адрес на Тръмп. „Това е ужасяващо. Не можем да позволим на този човек да стане президент", написа тя в „Туитър.

Доналд Тръмп си намери майстора в Туитър

Веднага след това председателят на Републиканския национален комитет Рейнс Приибус също заяви позицията си по темата: "Нито една жена не бива да бъде описвана по подобен начин или коментирана с такъв език. Никога".

Източник: БТА, БГНЕС

видео: nova.bg