Депутатите от БДЦ няма да подкрепят евентуален вот на недоверие към кабинета
Депутатите от БДЦ няма да подкрепят евентуален вот на недоверие към кабинета / БГНЕС, архив

Депутатите от партията "Български демократичен център" /БДЦ/ няма да подкрепят евентуален вот на недоверие. Това заяви съпредседателят на партията Красимира Ковачка на брифинг в парламента.

По-рано тази седмица БСП проведе консултации с ДПС за внасяне на вот на недоверие към правителството за външната политика. От Движението и от АБВ предложиха вотът да е за цялостната политика на кабинета.

БСП търсят подкрепа от АБВ и ДПС за вот на недоверие

Искането на вот на недоверие по време на избори е спекулация и абсолютен популизъм, коментира Красимира Ковачка. Тя отбеляза, че БДЦ е последователен в своите действия и е за стабилност и сигурност в държавата. Имайки предвид геополитическата обстановка, миграционната криза и започнатите реформи, които могат да се довършат само в условията на стабилност, БДЦ и нашите съмишленици няма да подкрепим такъв вот на недоверие, каза Ковачка.

Първанов: Ще поставим въпроса за вот на недоверие в сферата на сигурността

Съпредседателят на БДЦ съобщи, че за президентските избори са се обединили с Българската социалдемократическа партия и Радикалдемократическата партия в България в Обединен демократичен център и ще подкрепят президент, който е от център-дясно. От днес сме отворени за провеждането на срещи с кандидатите за президент и вицепрезидент в център-дясно и вотът и доверието, което ще дадем, ще го обявим на 16 октомври в зала 6 на НДК, каза Красимира Ковачка. Тя отбеляза, че дотогава ще имат срещи с възможните кандидати.

Реформаторите: Вот на недоверие към кабинета? Няма шанс

Заместник-председателят на БДЦ Росен Петров коментира, че в център-дясно има три кандидатпрезидентски двойки, които отговарят на профила - Цецка Цачева-Пламен Манушев, Красимир Каракачанов-Явор Нотев и Трайчо Трайков-Съби Събев.

Източник: БТА