Реформаторите: Вот на недоверие към кабинета? Няма шанс
Реформаторите: Вот на недоверие към кабинета? Няма шанс / DarikNews.bg, Лалка Димитрова

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски дълбоко се съмнява, че евентуален вот на недоверие към кабинета ще мине. Така той коментира в Бургас заявката на БСП да внесе вот на недоверие към правителството за външната политика, която социалистите направиха след решението на кабинета да номинира Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН.

"Дори това да е предизборна стратегия на левицата, не виждам никакъв шанс", категоричен е Зеленогорски.

АБВ постави условие на БСП за подкрепа на вота на недоверие

Той отписа шансовете на червените за победа на изборите през ноември и посочи, че именно кандидатите на Реформаторския блок ще са на балотаж. „Фиксираме се в балотажа. Левицата, която не излъчи единна кандидатура, ни предостави голям шанс. 50 процента от работата вече е свършена", каза Зеленогорски, който е шеф на предизборния щаб на реформаторите.

БСП обмисля да иска вот на недоверие към кабинета

РБ излиза на изборите с кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков - ген. Съби Събев. Претендентите за „Дондуков " 2 на РБ, по думите на Зеленогорски, „ясно изпъкват на този размит терен".

От РБ обявиха, че ще разчитат на подкрепа от твърдото ядро и периферията, а шансовете на БСП за изборна победа определиха като „никакви".

Митов: И Далай Лама да бяхме номинирали, БСП пак щеше да каже, че Бокова има най-големи шансове

Целостта на Реформаторския блок ще се запази и след вота, категоричен бе Зеленогорски.

Други новини от Бургас