Трудните и опасни места привличат търсачите на силни усещания. Да си на крачка от смъртта и да покориш предизвикателствата е голям заряд за много хора.

Вижте кои са най-опасните, но и най-красивите планински маршрути в света

Хребетът Аонах Игах, Шотландия

Планинският хребет не е най-опасния маршрут в Шотландия, но е сред най-популярните опасни места, посещавани от много туристи.  Някои от тях си тръгват с контузии, но гледката и тръпката си заслужават риска.

Вижте най-уникалните природни пейзажи от различни краища на света

Изолираните Камбани, САЩ

Изолираните Камбани са едни от най-живописните планински маршрути в Колорадо. На места пътеките са стръмни и ронливи, а под краката дебне бездна. Всяка година десетки туристи се нараняват, понякога фатално.

Каминито дел Рей - най-опасната пешеходна пътека в света (ВИДЕО)

Драконовите планини, ЮАР/Лесото

Тази екзотична планина, предлага невероятни места за планински туризъм, но най-предизвикателен е „Големият" маршрут. Той пресича целия масив и има множество трудни и опасни участъци, които често взимат  жертви.

Лабиринтът, щата Юта, САЩ

Маршрутът е сред най-популярните за търсачите на силни усещания в САЩ и за тези, които искат да се почувстват изгубени в пустошта. Някои обаче наистина се изгубват сред лабиринта от дерета и скалисти каньони.

20 мистични моста, които ще ви отведат в света на приказките (СНИМКИ)

Ждрелото Тагия, Мароко

Тази екзотична дестинация е популярна най-вече сред скалните катерачи. Суровата и опасна красота на мястото, привлича все повече туристи, но малцина успяват да минат по тясната пътека и да завършат маршрута.

Вижте още във видеото.