Нашата планета има уникално разнообразие от природни пейзажи. Условията за живот, климата и релефа се различават удивително, даже и в близки едно до друго места.

Вижте 7 от най-неземните и уникални места на планетата.

Планината Тианзи, Китай

Тианзи означава "Синът на небето". Тя е уникална планина с над 3000 малки върхове. Те сякаш плуват в облаците, като скални острови, покрити със зеленина. Летящите планини в филма "Аватар" са вдъхновени от това място.

Планината Рорайма, Южна Америка

Рорайма е древна планина-плато на 2 млрд. години, издигаща се на 2800 м над околните джунгли. По отвесните ѝ скалисти склонове се спускат водопади, които сякаш потъват в облаците. Рорайма има уникална флора и фауна.

20 мистични моста, които ще ви отведат в света на приказките (СНИМКИ)

Планините на дъгата, Китай

Тези уникални разноцветни планини имат неземен облик и са любимо място за фотографи от цял свят. Техните пленяващите багри са в резултат от наслагване на различни видове седименти през епохите.

Пустинята Салар де Уюни, Боливия

Това е най-голямата солна пустиня в света с площ малко повече от 10 000 кв. км. Пейзажът е неземен- бяло море със скалисти острови, което през дъждовния период се превръща в най-голямото водно огледало на света.

Каминито дел Рей - най-опасната пешеходна пътека в света (ВИДЕО)

Сухите долини Макмърдо, Антарктида

Климатът и релефът тук наподобяват тези на Марс. Мястото е изпитателна площадка за космическите проекти на НАСА. Изключително сухо, студено, с ветрове достигащи 320 км/ч. и ледени езера с уникална флора и фауна.

Вижте още във видеото.