Престъпниците, включени в класацията показват, че понякога, ако искате да преуспеете, най-лесно е да действате извън закона. Но накрая почти винаги ще ви хванат.

Вижте класацията на 5-те най-богати престъпници в историята:

Да се разхождаш сред трупове

Хоакин Лоера (1 млрд. долара)

Мексиканецът Хоакин Лоера е доста по-малко известен в сравнение с наркобосове като Пабло Ексобар, но това не го прави по-малко влиятелен. Точно обратното. Лоера, който изкарал повечето от парите си продавайки наркотици от Мексико, дълго време убягва от властите и до залавянето си е най-влиятелният наркобос в света.

90-60-90 или как се пренася кокаин

Карлос Ледер (2.7 млрд. долара)

Карлос Ледер е един от основателите на картела Меделин, група от наркобарони, които са били отговорни за прекарването на наркотици за 60 млн.долара на ден. Описван като мегаломан, този престъпник хвърлял луди пари за транспортирането на ценния кокаин, като дори купил частен самолет и искал да превърне един бахамски остров в база за операцията си, за да внася дрогата в САЩ.

Накрая е заловен и осъден на доживотен затвор без право на обжалване.

Сусуму Исий (4 млрд. долара)

Сусуму Исий изкарва своите 4 млрд. предимно чрез заеми, банкови сделки и измами с недвижими имоти. Исий става известен като „най-богатият гангстер в света" и всичко, до което се докоснел, му носело милиони. След големия икономически срив в Япония в края на 80-те обаче, той губи повечето си инвестиции и се оттегля. Гангстерът бил толкова популярен, че през 1991 г. на погребението му присъстват над 6000 души.

Амадо Фуентес (25 млрд. долара)

Кокаиновият барон Амадо Фуентес бил като злодей, излязъл от филм за Джеймс Бонд. Управлявал огромна наркоимперия в Мексико, разполагал с флотилия от самолети Боинг 727, заради което бил наричан Господарят на небето, и дори си направил пластична операция, за да промени вида си. Американските власти го описват като един от най-влиятелните престъпници на своята ера.

Историята на наркобарона легенда: Синът на Пабло Ескобар разказва за баща си (ВИДЕО)

Пабло Ескобар (30 млрд. долара)

Роден в колумбийско село без ток, Пабло Ескобар успява да се издигне до един от най-богатите и влиятелни хора в света. В пика на своята престъпна кариера той е прекарвал по 15 тона кокаин всеки ден.

Кралят на кокаина Пабло Ескобар

През 1989 г., списание "Форбс" изчислява, че Ескобар е седмият най-богат човек в света с около 30 млрд.долара. В края на 80-те, той контролира 80% от световния пазар на кокаин.