Нападателят от Ница нямал вид на религиозен човек
88498
Нападателят от Ница нямал вид на религиозен човек
Нападателят от Ница нямал вид на религиозен човек
  • Нападателят от Ница нямал вид на религиозен човек
  • Нападателят от Ница нямал вид на религиозен човек

Мохамед Болел е името на атентатора от Ница, който отне живота на 84 души и рани над 100. 31-годишният извършител е роден в Тунис. Мохамед Болел е стар познайник на френската полиция, но с дребни хулигански прояви. Според източници, близки до разследването, атентаторът не е бил в списъка на разузнавателните служби. Органите на реда вече са направили оглед на дома му, разпитани са негови близки и съседи.

Камион се вряза в тълпа от хора в Ница, жертвите са десетки (ВИДЕО)

Атентаторът беше официално идентифициран чрез проверка на пръстови отпечатъци, намерени в камиона-убиец. Според данните на полицията името му се свързва с дребни хулигански прояви, сред които кражби и домашно насилие. Мъжът обаче не е класифициран като потенциална заплаха за националната сигурност и никога не е бил обект на специално наблюдение.

Кой е извършителят на атентата в Ница?

Тази сутрин полицията направи оглед в дома на Мохамед Болел. Негови близки и хора, живеещи в същата кооперация, бяха разпитани в полицията. Съседите му го описали като самотен и мълчалив човек, който никога не отговарял на поздравите.

Изключително оскъдна е информацията за личния му живот. Френските медии съобщават, че родителите му са разведени.

„Нямаше вид на религиозна личност, често го виждах по къси панталони, понякога носеше кубинки. Знаех за него че работи като доставчик, но почти всеки ден се прибираше с колело", разказва Себастиян, който живее до апартамента на Болел.

Един от съседите разказва, че не му харесвал настойчивия начин, по който Мохамед Болел гледал дъщерите му.

Мотоциклетист опитал да спре камиона на нападателя в Ница (ВИДЕО)

Такава е и информацията на службите - Мохамед Болел работел като доставчик. Според френския Фигаро той е наел камиона преди два дни в предградието Сен Лоран дю Вар.

Мохамед стоял близо девет часа в камиона на улицата, а когато полицаи го проверили и започнали да му задават въпроси, той казал, че е разносвач на сладолед.

Следователите продължават да издирват евентуални съучастници на атентатора.