Русия критикува НАТО: съсредоточила се върху несъществуваща заплаха от изток
Русия критикува НАТО: съсредоточила се върху несъществуваща заплаха от изток / БГНЕС, архив

Русия разкритикува НАТО, че се е съсредоточила върху сдържането на несъществуваща заплаха от изток, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

България няма да участва в батальоните на НАТО в прибалтийските държави

Тя обвини алианса, който реши на срещата си на върха във Варшава в петък и събота да увеличи своето военно присъствие по източния си фланг, че е демонизирал Москва.

Столтенберг призова Русия да спре да подкрепя сепаратистите в Украйна

Целта на НАТО според Захарова е да отвлече вниманието от собствената си деструктивна роля и тази на отделни съюзници при провокирането на кризи и поддържането на напрежение в различни региони. Говорителката на руското външно министерство не скри удивлението си, че алиансът укрепва източния си фланг на фона на безпрецедентната терористична заплаха от юг.

НАТО не е заплаха за никоя страна и иска конструктивни отношения с Русия

На заседанието на Съвета НАТО-Русия в сряда в Брюксел Москва ще поиска обяснения за плановете на алианса. Русия ще поиска обяснения от НАТО и за проекта на Финландия за подобряване на противовъздушната отбрана в Балтийско море.

Черно море да стане демилитаризирана зона, предлага Борисов

Постоянните представители на страните членки на алианса ще се срещнат с руския си колега Александър Грушко на 13 юли, за да информират за решенията, взети на форума в полската столица.

Източник: БТА