Няма да преследват Хилари Клинтън заради частния й имейл сървър
Няма да преследват Хилари Клинтън заради частния й имейл сървър / БГНЕС, архив

Говорителят на Хилари Клинтън Брайън Фалън изрази задоволство, че ФБР препоръча да не се повдигат обвинения на Клинтън за ползване на частен сървър за електронната й поща докато е била държавен секретар, предаде АП.

Предизборният екип на Клинтън приема със задоволство, че разследващите "са установили, че не е подходящо да има бъдещи действия" от страна на министерството на правосъдието, се казва в изявление на Фалън.

ФБР препоръча Хилари Клинтън да не бъде съдена за имейлите си

Той добавя, че Клинтън вече е заявявала, че е било "грешка да използва личния си имейл сървър и че повече няма да го прави". Предизборният екип на Клинтън "се радва, че този въпрос вече е решен", заключава говорителят на Хилари Клинтън.

Председателят на Камарата на представителите и член на Републиканската партия Пол Райън заяви, че решението на ФБР да не препоръчва съдебни действия срещу Хилари Клинтън не се поддава на обяснение. "Никой не трябва да е над закона", се казва в изявление на Райън.

По-рано днес директорът на ФБР Джеймс Коми обяви, че ще препоръча да не се повдигат обвинения на Хилари Клинтън заради боравенето й с имейли с частен сървър в мазето на къщата й докато е била държавен секретар.

Хилари Клинтън съжалявала, че не е ползвала служебен имейл

Коми заяви, че Клинтън и служителите й са проявили небрежност в боравенето с имейли, съдържащи поверителна държавна информация.

Директорът на ФБР съобщи, че общо 113 имейла, които са преминали през частния сървър на Клинтън, са съдържали поверителна информация по времето, когато са били изпратени или получени. Клинтън е отричала да е пращала или получавала имейли, съдържащи поверителна информация, отбелязва АП.

Източник: БТА