Усмихнатите деца на Велико Търново изнасят голям концерт в Летния театър
Усмихнатите деца на Велико Търново изнасят голям концерт в Летния театър / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Голям концерт по случай Международния ден на детето 1 юни ще се проведе във Велико Търново. Участниците в него са малчугани и младежи от центровете за работа с деца и за настаняване от семеен тип, от Дом „Пеню и Мария Велкови” и Кризисния център в с. Балван. Спектакълът е под наслов „Усмихнатите деца на община Велико  Търново” и ще се проведе на 31 май в Летния театър. Началото е в 18,00 ч., а входът е свободен.

Участниците, които ще демонстрират талантите си на истинска сцена, са на възраст между 4 и 18 години. Те ще пеят и танцуват, ще рецитират стихотворения и като истински артисти ще изиграят забавни сценки по различни сценарии.

Гостите на спектакъла ще имат възможност да се включат в арт-работилница, в която децата ще демонстрират своите умения в изработката на фигурки по техниката „канзаши“. Малчуганите ще се изявяват също като фризьори и стилисти, като ще правят и временни татуировки. Центърът за работа с деца и младежи в с. Ресен пък се представя със специална изложба на детски рисунки на тема „Детство мое, реално и вълшебно“.