Започна пясъчният фестивал
Започна пясъчният фестивал / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов откри Второто издание на Международния фестивал на пясъчните фигури Русе 2016.

На събитието присъстваха народният представител Пламен Нунев, зам.-кметовете Наталия Кръстева и д-р Страхил Карапчански, директор Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началник отдел „Образование“ Сашо Щерев, десетки русенци и гости на града.

Кметът на Община Русе приветства всички присъстващи, като заяви, че пясъчният фестивал се утвърждава сред най-атрактивните събития през годината, радвайки се на огромен интерес. „Русе има поредният уникален фестивал, който се превръща в характерна визитка за града на свободния дух. Вярвам в успеха и на тазгодишното издание, защото сред нас са уникално талантливи творци, които ще създадат страхотна атмосфера, на която ще се радваме в следващите месеци“, каза г-н Стоилов.

Започна пясъчният фестивал
netinfo

По време на събитието бяха представени консултантите на фестивала Руслан Коровков от Русия и Ирина Тафлевская от Украйна и скулпторите, които ще вземат участие в извайването на 14-те фигури. Сред тях са именитите Сударсан Патнайк от Индия, Дютераж Беноа от Франция, Александър Книш от Русия, Андраш Виски от Унгария, Андрей Молоков от Чувашия. Българските участници са Даниел Кънчев от Русе, Светлозар Лисичков от София, Калоян Тодоров от Бургас.

Започна пясъчният фестивал
netinfo

 

След официалното откриване на фестивала, присъстващите имаха възможност да се насладят на концерта на Рок група „Епизод“, със специалното участие на Виктория Миланова.