По иновативен метод ще работят съветниците в ОбС-Плевен
По иновативен метод ще работят съветниците в ОбС-Плевен / dariknews.archive

Във връзка с предстоящото въвеждане на иновативния „безхартиен" модел на работа на Общинския съвет в Плевен, по време на на майската сесия този четвъртък, всичките 41 местни парламентаристи получиха по един служебен таблет. Това е и първата стъпка към новия модел на работа в местния парламент.

„Безхартиените заседания на Общински съвет - Плевен ще станат факт в най-скоро време. Част от нужната за тази цел техника вече е закупена, очаквам до лятото новата система да бъде и напълно внедрена. Това ще позволи съветниците да работят изцяло с таблети и да се приключи с раздаването на материалите за сесия на хартия в огромни пликове", обяви в началото на заседанието председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той обясни, че при новия модел на работа всеки един от съветниците ще има достъп до материалите само в електронен вариант. Така ще бъде по-удобно, ще има и екологичен ефект, защото ще се пести използването на хартия, коментира Мартин Митев. От безхартиената система ще могат да се възползват и медиите, които ще получат акаунти за достъп до материалите за всяка сесия.

Въвеждането на безхартиените заседания е свързано и с промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015 - 2019 г.