Ученици от Добрич се включват в предаването на БНТ2 Надиграй ме в училище
Ученици от Добрич се включват в предаването на БНТ2 Надиграй ме в училище / netinfo

Възпитаници на добричкото училище по изкуствата "Св.Климент Охридски" ще участват в най-гледаното фолклорно шоу на БНТ 2 "Надиграй ме в училище". Те ще се състезават срещу ученици от СОУ "Св. св.Кирил и Методий" в Пловдив. Фолклорната надпревара ще се излъчва пряко от 20.00 часа по БНТ 2 и БНТ Свят.

Предаването "Надиграй ме" вече седем години популяризира чрез телевизионния ефир магията на българския фолклор. Тази година фолклорното шоу влезе в българските училища и предизвика на танцов дуел ученици от 5-и до 8-и клас на хореографските паралелки в 12 училища от цялата страна.

В надиграванията учениците ще демонстрират уменията си в различните народни танци, като ще бъдат оценявани от жури. Зрителите на БНТ 2 и БНТ Свят също ще имат възможност да подкрепят своите фаворити чрез гласуване. Отборът на Добрич може да се подкрепи с есемес с цифра 1 на номер 14500.

Във всеки епизод ще танцуват по два отбора, а кой ще е големият победител ще решат зрителите и професионалното жури, информира от сайта си БНТ. Освен да покажат танцовите си умения, момчетата и момичетата ще представят пред публиката и своя любима народна носия от една от седемте етнографски области. Дали ще е от региона, в който живеят, или не, решават участниците. В последния кръг, заедно с тях ще танцуват и учителите.

Накрая журито и зрителите на БНТ 2 и БНТ Свят ще определят кой се е представил по-добре и ще танцува на финала през юни.

Предаването поде и инициативата "Надиграй ме в голямото междучасие”, за да накара учениците да съхранят българските народни танци и да обичат българския фолклор.