Проблем след ремонта на „Трети март: Мантинела кара стотици да заобикалят (СНИМКИ)
Проблем след ремонта на „Трети март: Мантинела кара стотици да заобикалят (СНИМКИ) / снимки: Георги Шиков

Мантинела кара шофьори да заобикалят по пътя за дома си, изминавайки доста голямо разстояние. За този проблем, появил се след ремонта на бул."Трети март", сигнализира слушател на Дарик.

Преди завършилия преди дни ремонт на булеварда в частта му в кв. „Възраждане", там нямаше средна разделителна ивица и влизането в местността Кочмар ставаше безпроблемно. Сега обаче на живеещите и работещите там се налага да заобикалят, тъй като са лишени от нормален достъп до домовете си. Засегнатите са няколкостотин души, твърди Георги Шиков, който живее в Кочмар.

Проблем след ремонта на Трети март" Мантинела кара стотици да заобикалят (СНИМКИ)
netinfo

Хората, които живеят над кръстовището на бул."Трети март" и бул."Република" нямат нормален достъп ако идват от „Владиславово", нито откъм "Република".Единственият достъп остава по бул."Трети март" откъм ул ."Вяра". Идващите от „Владиславово" или от бул."Република" могат да направят обратен завой на кръстовището на бул."Трети март" с ул."Блян", което на практика е доста опасно, а ако сте с камион дори невъзможно, обясни Шиков. Той е на мнение, че транспортният проблем ще е пречка и за колите на Пожарната и Спешна помощ.

Проблем след ремонта на Трети март" Мантинела кара стотици да заобикалят (СНИМКИ)
netinfo

Според Шиков проектантите на ремонта са допуснали грешка. Има проект за път точно срещу бул."Република" и с който проектантите би трябвало също да се съобразят, защото точно това е решението на проблема, смята варненецът. Той и други засегнати жители на Кочмар предлагат да се направи вход с десетина метра път вдясно и проблема ще бъде решен до направата на бъдещия път от проекта.

Изпълнителите на ремонта не са довършили дори тротоара и хората от пешеходната пътека се налага да вървят по платното.

Проблем след ремонта на Трети март" Мантинела кара стотици да заобикалят (СНИМКИ)
netinfo

Вече има подадени жалби до кметство „Младост" и Общината. Стартирала е подписка на засегнатите. Ако не бъде обърнато внимание на техните искания, те се заканиха да протестират и дори да затворят за половин ден кръстовището с колите си.

Потърсихме за коментар на създалата се ситуация Петър Гърбузов, шеф на общинска дирекция „Инженерна инфраструктура". Той не беше информиран за проблема, но пред Дарик обеща да провери случая.