Похитител на четирима младежи се разболя и не се яви в съда
Похитител на четирима младежи се разболя и не се яви в съда / DarikNews.bg, архив

Състав на Окръжен съд - Габрово отложи разглеждането на наказателно дело за отвличане и противозаконно унищожаване на чужди вещи, поради неявяване на подсъдим.

Делото е образувано по внесен от Окръжна прокуратура - Габрово обвинителен акт против Я.К. от София, който е обвинен, че през нощта на 20 ноември 2014 г. в севлиевското село Горна Росица отвлякъл четирима младежи от селата Горна Росица и Ловни дол.

Глоба от по 500 лв ще трябва да платят двама свидетели по дело за отвличане

Похитителят бил въоръжен с газ-сигнален пистолет, нож - тип кама и сгъваем нож. На същата дата, в землището на село Горна Росица унищожил противозаконно чужди движими вещи, собственост на отвлечените лица, на обща стойност 3 745 лева.

Непосредствено преди заседанието проведено на 3 май 2016 г., пред съда бе депозирано копие от болничен лист, от което се вижда, че подсъдимият страда от заболяване, възпрепятстващо явяването му пред съда.

Заради медицинско отложиха дело срещу похитител на четирима младежи

Предвид повдигнатото на Я.К. обвинение за извършени тежки умишлени престъпления, присъствието му е задължително. Съдът отложи разглеждането на делото, като насрочи следващо съдебно заседание за 19 май 2016 година.