Ученичка на Хуманитарна гимназия с престижна награда от международен фестивал
Ученичка на Хуманитарна гимназия с престижна награда от международен фестивал / netinfo

Единадесетокласничката на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Ирена Трайкова се завърна от Малта с престижна награда от международния фестивал за модерна песен „Евро Старс”. Младото момиче е забелязано от журито и получава златен медал за изпълнението на „Derniere danse” на Индила и „Молитва” на Мария Шерифович.

Ирена се преборва за наградата с участници от Литва, Латвия, Румъния, Украйна, Русия, Полша и 30 души от България. Младaта изпълнителка е единствената участничка от Велико Търново. Тя получава квота за международния фестивал след участието си в „Сребърна Янтра” и доказва таланта си в голямата зала на театъра в малтийския град Биргу.

„Усещането на сцената винаги е вълнуващо. Когато съм пред публика на практика забравям къде съм и изцяло се отдавам на музиката. Малта е много красива страна. Там бяхме посрещнати много добре от организаторите, които изказаха благодарност за силното българско участие на фестивала.“, сподели Ирена Трайкова.

Настоящата награда не е първото отличие за младото момиче, което се обучава във вокалната група на Аделина Колева в Горна Оряховица-  „Нова музика”. Само през последните години Ирена Трайкова завоюва второ място на конкурса „Звездици за Лора”, трето място на фестивала „Дъга над Клептуза”, както и първо място от конкурса "Музикални награди". За 6 години Ирена Трайкова взема участие в конкурсите: "Сребърна янтра"- Велико Търново, "Нова музика"- Г. Оряховица, "Морски звездички"- Варна, "Дъга над Клептуза"- Велинград, "Трикси"- Албена, националните конкурси "Сладкопойна чучулига" и "Сезони" в Бургас, "Музикални награди"- Казанлък, "Звездици за Лора"- Свищов и "Нека да е лято" в Павликени.