Разследват версия за палеж на ханче „Луда Яна”
Разследват версия за палеж на ханче „Луда Яна” / netinfo

Разследващи проверяват версия за умишлен палеж за пожара в ханче „Луда Яна” тази нощ, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов. В момента се прави допълнителен оглед на мястото на произшествието с цел да бъде изяснена причината за пожара. Стоянов обясни, че на сигнала, подаден в 22,22 часа снощи, са се отзовали 4 противопожарни коли и всички дежурни пожарникари. Макар да пристигнали за минути, двата навеса, разположени на около 50 м един от друг, вече горели като факли заради многото пластмасови уреди и вещи. Битката със стихията продължила часове наред.

Наемателят на имота Ангел Бързев е убеден, че някой нарочно е подпалил комплекса, за да саботира началото на плажния сезон и елиминиране на конкуренция. По традиция той се открива на 24 май, а за 2 седмици няма как да бъдат възстановени щетите. Мястото е едно от предпочитаните за отдих край басейна. Бързев смята, че палежът е дело на човек, който е познавал добре разположението на навесите, както и какво е складирано в тях. Щетите са за около четвърт милион по преценка на наемателя. Само ресторантът е останал незасегнат. Комплексът е собственост на пазарджишкия бизнесмен Пейо Тачев.

Среднощен пожар унищожи голяма част от плувния комплекс „Луда Яна”, намиращ се между Пазарджик и Пловдив. Унищожена е 400 квадратни метра покривна конструкция, 15 различни мебели, 10 уреда - бяла и черна техника и 1700 шезлонга. Загинали и пострадали няма. Причините за инцидента се изясняват. Сигналът за пожара е подаден в 22,22 часа снощи. На място се изпратени 3 пожарни с 8 огнеборци, които са потушили пламъците.