Без препили и натровени с храна по Великден в Пирогов
Без препили и натровени с храна по Великден в Пирогов / БГНЕС, архив
Без препили по Великден в "Пирогов"
86538
Без препили по Великден в "Пирогов"
Без препили по Великден в "Пирогов"
  • Без препили по Великден в "Пирогов"
  • Без препили по Великден в "Пирогов"

Повече деца са преминали през "Пирогов" по време на великденските празници, вследствие на различни травми, съобщиха от болницата. Сред възрастните, потърсили помощ в лечебното заведение, преобладават хора от провинцията, които са консумирали храна повече от необходимото.

Не са приемани мъже и жени, прекалили с алкохол, допълниха от "Пирогов". Няма и пациенти с хранителни отравяния.

Дежурните лекари определиха празничните дни като относително спокойни за спешното отделение на болницата.

Този път обаче медиците отчитат повече преминали деца, предимно с наранявания по крайниците, информира Мария Пойразова, говорител на "Пирогов". Три деца са постъпили с травми, като две от тях са пострадали при игра и едно - при катастрофа. Децата са в добро състояние.

В "Пирогов" са били приети и две жени в тежко състояние след алергични реакции. Едната след прием на обезболяващ медикамент, а другата - в резултат на ужилване от насекомо. И двете са стабилизирани, отбеляза доц. Стоян Сопотенски, шеф на Спешното отделение в "Пирогов".

С около 100 са повече пациентите от провинцията, потърсили помощ в болницата, спрямо миналогодишните великденски празници, добави доц. Сопотенски.

Лекарите обаче очакват след празниците потокът в "Пирогов" да се увеличи, тъй като немалко хора ще се завърнат от чужбина.