Великобритания няма да може да се справи с миграцията, ако остане в ЕС
Великобритания няма да може да се справи с миграцията, ако остане в ЕС / БГНЕС

Британското правителство няма да бъде в състояние да приема растящия все повече мигрантски поток , ако след референдумът това лято остане в ЕС. Това заяви Найджъл Фараж, лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) и един от най-последователните привърженици на излизането от ЕС.

Референдумът във Великобритания за членството в ЕС - на 23 юни

"Министърът на вътрешните работи Тереза Мей призна, че ако останем част от ЕС, ще е трудно да контролираме миграцията. Това е просто невъзможно", каза политикът по време на събитие в подкрепа на "Брекзит" в Лондон.

Фарадж заяви, че "всяка година населението се увеличава с 500 000 души". Стандартът на живот на средния британец е паднал с 10% от 2008 г. насам", каза още лидерът на Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП).

Европейските граждани предпочитат Великобритания да остане в ЕС

"Трябва да строим по къща на всеки седем минути, както и да създадем още 200 000 места в началните училища до 2020 г., за да е справим с такова рязко покачване на населението", обясни Фараж.

По думите му почти половината от престъпленията се извършват от чужденци и "ще става по-лошо", ако страната остане в ЕС, в който през следващото десетилетие може да влезе и Турция.

Г-20: Перспективата за Брекзит вреди на световната икономика

Нетната миграция във Великобритания през последните 12 месеца възлиза на 323 000 души, което е с 31 000 повече в сравнение с година по-рано.

Едно от обещанията в кампанията на сегашния премиер Дейвид Камерън, който той даде още през 2010 г., в качеството си на лидер от опозицията е да намали притока на мигранти в страната до 100 000 души. Според експерти тази цифра е просто невъзможна.

Източник: БГНЕС