Отличават победителите в пролетното почистване на Димитровград
Отличават победителите в пролетното почистване на Димитровград / Darik News, архив

Резултатите от проведеното в периода 18- 22 април традиционно пролетно почистване обяви Община Димитровград. В конкурса за детски заведения за най-добре поддържан двор и район около него на първо място бе класирана ЦДГ №1-  Център „Роза”. На второ място е ОДЗ № 3 в кв."Марийно", а на трета - ОДЗ "Слънце".

В категорията за учебни заведения за най-добре почистен и поддържан район и двор победители са ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, кв.Черноконево. На второ и трето място комисията класира ОУ „Пенчо Славейков” и ЕГ „Д-р Иван Богоров”.

Дневен център за деца с увреждания е победител в раздела за социални заведения.

Предметни награди и декоративни дръвчета, които да засадят в дворовете, ще получат отличените в кампанията "За чиста природа и приветлива община".

За най- добре поддържан двор на пенсионерски клуб са отличени от „Бригадирски Щаб” на бул.”Трети Март”. За най-активни в пролетното почистване граждани са определени: ул. „Емилиян Станев” № 12, ул.”Сливница” № 14, ул.”Анри Барбюс” № 1-Б, ул.”Ивайло” № 2- вх.Д и Вх.Е, ул.”Цар Борис” № 4, ул.”Девети Май” № 3. Нови пейки пред входове или кошчета ще постави общината в тези райони.

Победители в традиционната акция „Лист по лист” за събиране на отпадъчна хартия отново е ОУ „Славейков” с 9 461 тона хартия.