Още 12 хиляди декларации очаква НАП-Пловдив до 3-ти май
Още 12 хиляди декларации очаква НАП-Пловдив до 3-ти май / dariknews.bg/архив
Божана Илиева пред Дарик
86428
Божана Илиева пред Дарик
  • Божана Илиева пред Дарик

Близо 38 хиляди декларации за доходи са получени до днес в НАП Пловдив, като всяка трета от тях е подадена по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Това заяви в ефира на Дарик говорителят на приходната агенция Божана Илиева.

Тя отбеляза, че през последните няколко дни в НАП постъпват между 600 и 700 декларации, като до края на кампанията, който тази година по изключение е 3-ти май, се очакват още около 12 хиляди формуляра.

В същия срок следва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане 11 00 00 – „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Илиева посочи, че отстрана на Агенцията са предприети необходимите организационни промени, които да осигурят бързото и възпрепятствано обслужване на клиентите.

„Отворили сме допълнителни гишета, но е важно хората да се заредят с нужното търпение, тъй като ежегодно през последните дни на кампанията, напливът е най-голям“, обясни Божана Илиева.

Тя коментира и извършените проверки на борсите за зеленчуци и плодове в Първенец и Плодовитово, като отбеляза, че такива ще бъдат извършвани и след Великденските празници.

/Повече по темата, чуйте в прикачения аудио-файл/

Още информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700, като до края на кампанията – 3 май телефонът ще бъде с удължено работно време – от 8.30 ч. до 18.00 ч. в делнични дни.