/ iStock/Getty Images
Някои хора не могат да си представят пиенето на чай без резен лимон, докато други не пропускат възможността да поръсят рибни ястия с ароматния цитрусов сок. Каквото и да се говори, този кисел плод е често срещан в много кухни. С течение на времето обаче може да изсъхне или дори да плесеняса - всичко зависи от конкретните условия на съхранение.

Според диетоложката Ванеса Кинг, поддържането на лимоните свежи от три до четири седмици не е проблем, като ги съхранявате в хладилник в затворен контейнер или торба.

Изводът е, че съхраняването на лимоните близо до други плодове, както и стайна температура и слънчева светлина ще ускорят узряването.

„Плодовете, които отделят етиленов газ, като ябълки, пъпеши и банани, ще ускорят узряването на други храни, чувствителни към етилен, като лимоните“, предупреди тя.
Ако желаете, лимоните могат да се съхраняват при стайна температура, но в този случай трябва да разчитате на съкратен „срок на годност“ - около две седмици.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер