Борисов: Парите за болните деца вече са преведени
Борисов: Парите за болните деца вече са преведени / БГНЕС, архив
Борисов: Парите за болните деца вече са преведени
86264
Борисов: Парите за болните деца вече са преведени
Борисов: Парите за болните деца вече са преведени
  • Борисов: Парите за болните деца вече са преведени
  • Борисов: Парите за болните деца вече са преведени

Още вчера парите, които правителството и Министерство на здравеопазването е трябвало да отпуснат за болните деца, вече са преведени.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната зрелищна акция на прокуратурата и ГДБОП във Фонда за лечение на деца в чужбина, при която бяха арестувани 8 души, сред които и шефът на фонда.

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Днес ще се проведе и първото заседание на новото ръководство на Фонда, за да се вземе решение по казуса на 4-месечното бебе Дилян, което е в тежко състояние, както и на останалите чакащи финансиране деца.

Протест пред Фонда за лечение на деца

По повод критиките, че операцията на службите се е забавила, Борисов коментира, че години наред се бързало и след това резултатите били оправдателни присъди.

В случая обаче премиерът обясни, че имал уверението на разследващите, че корупционните практики във Фонда били детайлно документирани.

„Аз съм от хората, които искам много бързо да се случват нещата, но за да има успехи в съда, трябва службите да избродират това, което правят и затова се наложи по-дълго да се използват свидетелски показания, документи и специални разузнавателни средства, за да се свърши добре работата", коментира премиерът.

По думите му министър Москов отдавна е подал сигнала, а службите го работят. „Покрай лекарските протести се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани. Затова по-късно прокуратурата и службите ще дадат подробности", уточни Борисов.

„Това, което хората ги интересува, е че още вчера парите за болните деца са преведени. В 14 часа е първото заседание на Фонда за лечение на деца на новия директор на фонда и призовавам и Обществения съвет да бъдат всички там и да се вземе решение за болния Дилян и за всички други деца", уточни още Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес специализираната прокуратура да оповести повече подробности около операцията във Фонда за лечение на деца в чужбина.