Брюкселските терористи осигурили оръжията за атентатите в Париж
Брюкселските терористи осигурили оръжията за атентатите в Париж / БГНЕС

"Дабик", онлайн списанието на "Ислямска държава", твърди, че братята Ибрахим и Халид Бакрауи, загинали в атентатите в Брюксел на 22 март, са били основни действащи лица и в нападенията в Париж на 13 ноември, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

В днешния си 14-и брой англоезичното издание пише, че "цялата подготовка за нападенията в Париж и Брюксел е започната" от 30-годишния Ибрахим Бакрауи и 27-годишния му брат Халид.

Братя Бакрауи: Пътят към джихада и Ислямска държава

"Тези двама братя осигуриха оръжията и експлозивите", казва изданието и твърди, че парижките атентати, взели 130 жертви, са били извършени най-вече "благодарение" на братята Бакрауи.

Впоследствие Халид Бакрауи решил, че трябва да извърши още една операция, твърди "Дабик". Той се взриви на 22 март в метрото на Брюксел и уби 16 души. Същия ден по-големият брат, Ибрахим, се взриви на летището и уби още 16 души.

Брахим Бакрауи се е взривил на летището в Брюксел, брат му - в метрото

"Дабик" потвърди изводите, до които стигнаха белгийските и френските полицаи, че вторият терорист самоубиец от брюкселското летище - Наджим Лашрауи, е направил бомбите, използвани и в Париж, и в Брюксел.

Източник: БТА