И наркобарони от Източна Европа са замесени в „Панамските документи“
И наркобарони от Източна Европа са замесени в „Панамските документи“ / БГНЕС

Сред клиентите на панамската адвокатска кантора "Мосак Фонсека" - в центъра на скандала с "Панамските документи" - има наркобарони, както и лица или компании обект на европейски или американски санкции, разкри днес в. "Зюддойче цайтунг", цитиран от Франс прес.

Кои са българските имена, появили се в "Панамските документи"

Според вестника в списъка с клиенти на фирмата фигурират наркотрафиканти от Мексико, Гватемала и Източна Европа, които са били обект на санкции. В документите се появяват имената на вероятен финансист на ливанското движение Хизбула, на лица, заподозрени в подпомагане на ядрените програми на Иран и Северна Корея, както и на двама предполагаеми помощници на зимбабвийския президент Робърт Мугабе, посочва всекидневникът, без да назовава лицата или фирмите.

Кинозвезди с оказаха замесени в „панамските документи"

Най-малко 22-ма души и поне 24 фирми, с които "Мосак Фонсека" са имали делови отношения, са били или са в списъците с наложени европейски или американски санкции, посочва "Зюддойче цайтунг" - една от международните медии, стигнали до скандалните разкрития.

Мосак Фонсека - дискретната фирма с престижни клиенти

В някои случаи сътрудничеството с кантората приключвало преди влизането в сила на санкциите, но в други то е продължавало с години.

Източник: БТА