Ердоган не иска уроци по демокрация от Запада
Ердоган не иска уроци по демокрация от Запада / БГНЕС, архив

Турският президент Реджеп Ердоган отказва „уроци по демокрация" от Запада, пише АФП, като цитира негово изказване.

„Тези, които се опитват да ни дават уроци по демокрация и човешки права, трябва първо да размишляват върху собствения си срам", каза Ердоган.

Председателят на Европарламента критикува остро Ердоган

В края на миналата седмица американският президент Барак Обама заяви, че липсата на медийна свобода в Турция го притеснява, а подобни възгласи се чуват и от висшите политически кръгове в ЕС.

Обама бил смутен от управлението на Ердоган

В южната ни съседка продължава делото за разкриване на държавни тайни срещу двама редактори на вестник „Джумхюриет", изправени пред възможността да получат доживотни присъди.

US външнополитически експерти с критично писмо до Ердоган

Вестникът разкри предполагаемото покровителство на Анкара на схеми за незаконен трафик през сирийско-турската граница, облагодетелстващ терористичната групировка „Ислямска държава".

Турция привика германския посланик заради сатирична песен за Ердоган

В началото на миналия месец турските власти поставиха под правителствен контрол и редакцията на най-тиражния вестник в страната - опозиционния „Заман".
Същевременно турските съдилища разглеждат редица обвинения за „обиди" срещу президента Ердоган, отправяни от граждани в социалните мрежи или в рамките на протестни действия.

Източник: БГНЕС