Както обикновено, Международният ден на хумора и шегата "изгря" най-напред по света в страната-континент Австралия. Но в родината на кенгуруто, австралийските медии тази година избраха кучета, за пробутат своята първоаприлска лъжа.

Вижте миналогодишните първоаприлски шеги в медиите по света

Според електронния сайт на Ей Би Си, кучета водачи използвали апликации и таблети по време на своите тренировки в Брисбейн.

Специалното приложение Ipaws позволявало на шаровците да слушат любима музика и да гледат предпочитани филми на айпадовете си. Опашатата първоаприлска лъжа е придружена с фоторепортаж, показващ как кучетата си играят с таблетите. В репортажа се разказва как старите кучета обичали да гледат клипчета с по-малки паленца.

В."Дейли телеграф" не пропусна да отбележи брадатата лъжа на австралийците, според която следващото издание на престижния тенис турнир "Аустрелиън оупън" ще се проведе на "дървена настилка", за да бъдат подложени на изпитание уменията на спортистите. За целта кортовете щели да бъдат подковани с дюшеме.

1 април - Ден на хумора и глупците

Вестник "Дейли телеграф" напомня, че милиардерът Ричард Брансън винаги е бил голям фен на Първи април. За случая той пусна партенката, че от днес неговите авиолинии "Върджин" в Австралия са обзавели специална класа за деца. В салона щяло да има специални кресла, които да могат да се ритат отзад, а на пътеката имало нарисувани игри на дама, по които да подскачат хлапетата.

Телевизия "Скай-1" осъществи смайващ репортаж за първото куче-пилот, което управлява едномоторен самолет. Става дума за стафордширския бултериер Шадоу, който смело борави с управлението на лекия аероплан. Уредите в кабината уж били специално пригодени, така че кучето да може по-лесно да ги управлява с лапите си. Шадоу, заснет в гръб в пилотската кабина, демонстрирал според репортажа чудеса от пилотско майсторство на 1000 метра височина.

В Испания най-безсрамната лъжа за първи април със сигурност ще изпоти милионите фенове на "Барселона". Според нея футболният ас Лионел Меси страшно се бил отегчил от футбола и щял да продължи кариерата си в крикета.

През 2015 г. белгийски вестник забърка Кристалина Георгиева в първоаприлска шега

Ройтерс също се включи в първоаприлската фиеста. Агенцията разпространи "сериозната" информация на "Сони пикчърс", според която компанията е успяла да усъвършенства и да направи действащ прототип на "протонната раница", която улавя неща от "паралелната реалност". Става дума за устройство, способно да улавя таласъми, популяризирано в комедията от 1984 година "Ловци на духове". Апаратът действал безупречно и бил успешно изпробван.

Този Първи април може да изиграе лоша шега на гиганта Google. Търсачката въведе бутона "Mic drop", който вкарва картинка от "Минионите" в имейла на потребителите. Google съветваха потребителите да отговорят на всякаква електронна поща, като натиснат в Gmail копчетата Send+ Mic Drop. Да, но изведнъж се оказа, че хората, последвали указанието, са натъпкали официалните си бизнес отговори с муцунка от "Минионите".

В Gmail има над милиард потребители, които разчитат на услугата за своята бизнес и професионална кореспонденция. Така че от Google набързо премахнаха "минионския" бутон след голям брой гафове с официални имейли, превърнали се в посмешище.

"Дейли мирър" предложи своята първоаприлска лепта, като съобщи, че автомобилната компания "БМВ" е разработила специални бебешки маратонки, които заменят проходилката. Когато ги обуете на бебето, то просто не може да пада, докато се учи да ходи.

Компанията използвала опита си в тракшън-контрола при колите, така че гумата на маратонките правилно да разпределя тежестта на бебока, в зависимост от това по какви повърхности се движи. Маратонките осигурявали прекрасно разпределение на тежестта при 100-процентово равновесие.

Източник: БТА