Русия дава 10 000 медала за войници, участвали в операцията в Сирия
Русия дава 10 000 медала за войници, участвали в операцията в Сирия / кадър: Ruptly

Руското министерство на отбраната е направило поръчка за над 10 000 медала, с които да награди войници, участвали във водената от Москва операция в Сирия, предаде Франс прес.

Путин нареди изтеглянето на руски военни от Сирия

Договорът, публикуван в интернет от министерството на отбраната, показва, че поръчаните 10 300 медала ще струват на страната 2,2 милиона рубли (28 900 евро). Това позволява да се измери размахът на руската операция в Сирия, започнала на 30 септември.

Русия изтегля военната си техника от Сирия (ВИДЕО)

Кремъл винаги е отричал да води сухопътна операция в Сирия паралелно с въздушните удари и не съобщи броя на разположените на място военни. Русия обаче признава изпращането на специални сили на терен.

Сирийската армия си върна древния град Палмира, след като прогони Ислямска държава

Журналисти на АФП са забелязали руски войници на артилерийски позиции близо до античния град Палмира, който силите на сирийския режим си върнаха в неделя, отбелязва агенцията.

Как Путин изненада всички

Според снимки в социалните мрежи на медалите са гравирани военен кораб и самолети. Наградените войници ще получат медалите си "за участие във военната операция в Сирия", според същия източник.

Русия може за часове да увеличи военното си присъствие в Сирия

Петима руски военни загинаха в Сирия от началото на въздушната кампания по официални данни. На 14 март руският президент Владимир Путин обяви изтеглянето на по-голямата част от руските въоръжени сили от Сирия

Източник: БТА