Цветанов след срещата на ГЕРБ с Борисов: Ние стоим твърдо зад премиера
Цветанов след срещата на ГЕРБ с Борисов: Ние стоим твърдо зад премиера / БГНЕС

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви след съвещание да депутатите от партията, че стоят твърдо зад своя лидер, министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът е посочил, че за всички сигнали, които се съдържаха в декларацията на ПГ на ГЕРБ по адрес на хора в или свързани с ДСБ, са назначени проверки, стана ясно от думите на Цветанов.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

На въпрос дали тогава темата с ДСБ е приключила, вторият в ГЕРБ посочи, че темата за ПГ на ГЕРБ е приключила. „Това, което се случи днес в Европа, българските граждани няма да ни простят, ако се занимаваме с подобни теми за неща, които не кореспондират с реалността, която имаме днес", допълни Цветан Цветанов.

Цветанов и Бъчварова се ползват с доверието на Борисов

След срещата на народните представители с премиера на въпрос дали се потвърждава оценката за министъра на отбраната Николай Ненчев, той отвърна: „За нас е изключително важна оценката на нашия лидер за дейността на ПГ и това, което каза той, че ПГ е сплотена, много единна. Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов и това, което той ще направи като действия в изпълнителната власт е от негова компетентност".

Борисов: Групата на ГЕРБ в парламента е единна и стабилна

Според него министър-председателят е поел отговорността си, когато е предложил структурата и персоналния състав на МС. „Той има безрезервната ни подкрепа и тя ще продължи занапред. Това дали дадените министри понасят своята политическа отговорност, с действията и оценката си, която премиерът може да даде, времето ще покаже дали сме били прави", обаче допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Радан Кънев към ГЕРБ: Няма да се върнем "вкъщи", задръжте пералнята

Преди дни депутатите от партията поискаха отстраняване на кадри на ДСБ във властта и поискаха среща с премиера Борисов.  Тогава в Брюксел Борисов каза, че ще се види с народните представители от партията и шеговито добави "Капитанът в Брюксел - бунт на кораба".  Вчера в интервю за Нова телевизия министър-председателят защити министрите на отбраната и на здравеопазването Николай Ненчев и Петър Москов. От думите му стана ясно, че народните представители са били подразнени от изказване на Ненчев на форум на ДСБ, че е техен министър. Премиерът сподели мнението, че за дреболии се създава шум, който не е здравословен за никого.

Източник: БГНЕС