Пропуснаха да почетат Джефри Луис и Ейб Вигода на Оскарите
Пропуснаха да почетат Джефри Луис и Ейб Вигода на Оскарите / Guliver/Getty Images

Актрисата Джулиет Луис използва страницата си в Twitter, за да изрази разочарованието си, че баща й, актьорът Джефри Луис, не е почетен на церемонията за наградите Оскар, съобщи Контактмюзик.

Носителите на награда Оскар през последните 25 години

Наградното шоу включва сегмент "In Memoriam", с който се отдава почит към звезди на развлекателната индустрия, починали през изминалата година. На тазгодишната церемония беше почетена паметта на Алън Рикман, Кристофър Лий, Омар Шариф, Джеймс Хорнър и Дейвид Боуи.

Почина актьорът Алън Рикман

Почина актьорът Омар Шариф

Почина легендарният музикант Дейвид Бауи

Сред почетените обаче не беше актьорът Джефри Луис, починал през април миналата година на 79-годишна възраст.

След наградното шоу Джулиет Луис написа на страницата си в Twitter, че е тъжна и разочарована от пропуска на киноакадемията. Актрисата смята, че баща й заслужава да бъде почетен подобаващо, тъй като е бил обичан актьор, макар и по-известен със злодейски превъплъщения, който е изиграл над 220 роли във филмови и телевизионни продукции. Сред тях са филмите "Маверик" с Мел Гибсън и Джоди Фостър, и "Двоен удар" с Жан-Клод ван Дам, и хитовият сериалът "Сейлъмс лот".

В Twitter други фенове споделиха разочарованието си, че извън сегмента "In Memoriam" на Оскар-ите е останал и териерът Уги. Четириногата звезда на отличения с най-престижното киноотличие филм "Артистът" се спомина през август миналата година на 13-годишна възраст.

Почина териерът Уги, най-известното куче в Холивуд

Актьорът Джош Гад е сред потребителите на социалната мрежа, останали недоволни, че на церемонията не е почетен и актьорът Ейб Вигода.

Почина Ейб Вигода, изиграл Салваторе Тесио в "Кръстникът"

Вигода, прочул се с ролите си във филмовата класика "Кръстникът" и в телевизионната комедия от 70-те години на миналия век "Барни Милър", почина 94-годишна възраст в края на януари тази година.

Източник: БТА