Опита за убийство в Търговище бил заради начало на бракоразводен процес
Опита за убийство в Търговище бил заради начало на бракоразводен процес / Dariknews.bg, архив

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство срещу 47-годишния Живко К. , съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.
Малко след 10 часа тази сутрин той направил опит да убие съпругата си, след което е опитал да убие и себе си.
Пострадалата работела в магазин, който се намира срещу многопрофилната болница в Търговище. Съпругът влязъл в магазина и намушкал жената с нож в коремната област, след което нанесъл и два-три удара в гърдите.
И двамата съпрузи са приети в хирургичното отделение на болницата, където са оперирани. Според лекарите, състоянието на съпругата остава тежко.
Малко преди опита за убийство и последвалия опит за самоубийство между двамата съпрузи имало скандал по повод началото на бракоразводен процес, уточниха от Апеланитвна прокуратура - Варна.
Живко е доскорошен таксиметров шофьор. В града го познават, тъй като преди години той пострада при падане от петия етаж на жилищен блок. Скочил от терасата на апартамент, подплашен от разгневен съпруг. След инцидента е бил няколко дни в кома. До преди няколко години Живко редовно участваше и в ритуалите по изваждане на Богоявленския кръст.
Преди дни свидетелството му за управление на лек автомобил е било отнето, тъй като при проверка е бил хванат да кара след употреба на алкохол.