Огнеборец от П. Тръмбеш бе обявен за пожарникар на годината
Огнеборец от П. Тръмбеш бе обявен за пожарникар на годината / снимка: Пресцентър - Областна администрация

Областният управител проф. Пенчо Пенчев присъства на официалната церемонията по връчването на наградите „Пожарникар на годината- 2015 година“ в Централния военен клуб. Сред наградените е и главен инспектор Светлин Михайлов – началник на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Полски Тръмбеш. Той е многократно награждаван с „Писмена похвала“ и „Обявяване на благодарност“. Създал е проактивен модел на взаимодействие между пожарната служба и структурите на изпълнителната власт. Популяризира пожарното дело сред децата и учениците в Полски Тръмбеш.

В категорията "Отличени" награда получи и Стефка Трайчева - педагогически ръководител на МПО „Млад огнеборец”, град Полски Тръмбеш. В София за поредна година бяха отличени огнеборци, проявили висок професионализъм и постигнали високи успехи през изминалата година. На церемонията присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на търновската пожарна комисар Красимир Кръстев и цялото политическо и професионално ръководство на МВР.

"Всяка една история, която е основа за вашите награди, е достойна за филм, достойна да бъде описана и аз се надявам, че това няма да остане просто в миналото и няма да бъде забравено. Вие ни давате надежда, че този, който работи добре и с чест изпълнява своите задължения, рано или късно ще получи своето признание. Надявам се да продължим по този начин и да завладеем всеки един с това, което правите", каза вътрешният министър.

Областният управител връчи на министър Румяна Бъчварова благодарствен адрес за оказаното съдействие, заедно с всички регионални структури за справяне с тежката ситуация възникнала край Полски Тръмбеш, след катастрофата на ТИР превозващ опасен товар.