Огнеборците измъкнаха безпомощна жена от апартамента й
Огнеборците измъкнаха безпомощна жена от апартамента й / Дарик Русе, архив

8 сигнала са вдигнали на крак екипи на РДПБЗН през почивните дни. Служителите са оказвали съдействия за разчистване на пътни участъци от паднали дървета или след пътни инциденти. Оказали са съдействие и за отключване на жилище на болна жена в апартамент на ул. „Муткурова“ 44 в Русе и изнасянето й до линейка. В жилището е проникнато през прозорец с помощта на стълба. Вътре е открита възръстна жена в безпомощно състояние. После е отключена входната врата на апартамента, извикан е и изчакан екип на ЦСМП, след което е съдействано при пренасянето на жената до линейката.

В събота огнеборците са реагирали на сигнал за възникнало запалване в газова бутилка на ул. „Пухлево дере“ в Русе. Огнеборците са потушили запалването на площ от 1 кв. метър. Няма пострадали. Причината за инцидента е била техническа неизправност. Същия ден екип на Втора РСПБЗН е ходил и по сигнала за пожар в комин в бл. „Цена“ в Русе. Произшествието е станало заради натрупани сажди. Няма пострадали и щети.

 

Вчера пожарникарите са реагирали на три сигнала за произшествия, без пострадали – запалени сажди в комин в бл. 107 в жк „Чародейка“; пожар в къща в гр. Бяла, където е бил запален дюшек, заради небрежност; запалване в метален контейнер на ул. „Кирил Старцев“ в Русе.