Метилов спирт с есенция убил мъжете в Якоруда
Метилов спирт с есенция убил мъжете в Якоруда / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Ракията убиец не е домашна, варена в казан, а е чист метилов спирт с изкуствени оцветители и овкусители.

Това е показал анализът на лабораторията на "Пирогов", съобщиха за Нова телевизия от лечебното заведение.

До момента официално обявените жертви на алкохола менте са петима души. В благоевградската болница се лекуват 9 мъже, пили от отровната ракия.

Още един мъж почина след консумация на ракията убиец в Якоруда

„Снощи е постъпил още един от компанията, която е пила тази ракия. Той е в добро състояние. Останалите са добре, предприето е лечение, което е успешно и се надяваме, че няма да има още жертви", заяви началникът на отделението по реанимация д-р Любомир Димитров.

Сред настанените в болница е и Младен Биков, който е бил домакин на един от купоните. Заменил е заек за ракия. Твърди, че за първи път взимал алкохол от Тайфи Мекльов и разказа, че не пили много.

„Пийнахме по 50 - 100 грама. Започна да ми става много лошо, така беше и с момчетата, които бяха с мен", разказа Младен.

Почти всички от компанията, пили от ракията на Тайфи, са в болница. Останалите са починали.

Проговори обвиненият за продажбата на отровната ракия

Във вторник търговецът на ракия се изправи пред съда. В своя защита той обясни, че ракията му била донесена от един от вече починалите мъже. Въпреки тезата му, съдът го остави за постоянно в ареста. Един от мотивите беше, че няма друг жив свидетел, който да потвърди думите на Тайфи.