Още един мъж почина след консумация на ракията убиец в Якоруда
Още един мъж почина след консумация на ракията убиец в Якоруда / снимка: БГНЕС, архив
13-ти отровен от ракията убиец в Якоруда
83368
13-ти отровен от ракията убиец в Якоруда
  • 13-ти отровен от ракията убиец в Якоруда

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда, съобщи агенция "Фокус". Това е 40-годишният Рефат Тупев от Якоруда. Той бе приет в критично състояние, изпаднал в кома. С него официално жертви на ракията убиец стават 5, а 8 остават в болница.

По-рано 13-ти отровен от ракията на дърводелския бос Тайфия Мекльов в Якоруда бе регистриран в ранния следобед днес. Младият мъж получил първоначална лекарска помощ в Разлог, но в момента го транспортират в благоевградската болница, информира директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов. Мъжът се почувствал зле към обяд. Признаците и при него са отравяне с метилов алкохол.

Мъжът е бил част от компанията, в която вече починаха петима души от Якоруда, а други осем са в МБАЛ-Благоевград.

Още четирима в болница след натравяне с фалшивия алкохол в Якоруда

"При този пациент случаят е по-различен. Освен консумираната на 27 декември ракия на Тайфи, той продължил да употребява алкохол и през вчерашния ден. При него може да се говори за алкохолизъм", каза д-р Михайлов.

Проговори обвиненият за продажбата на отровната ракия в Якоруда

Междувременно задържаният по обвинение за причинена смърт на четирима души, както и на други деветима отровени от ракията убиец в Якоруда - Тайфи Мекльов, бе изправен пред съда в Благоевград.