Борисов за Кънев: До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към него
Борисов за Кънев: До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към него / снимка: БГНЕС
Борисов за Кънев: До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към него
83211
Борисов за Кънев: До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към него
  • Борисов за Кънев: До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към него

Премиерът Бойко Борисов не приема ДСБ като опозиция. Това не било възможно след като до миналата неделя с лидера на политическата сила Радан Кънев са били първи приятели и са имали "първа дружба".

Признанието министър-председателят направи при откриването на реновирано Отделение по реанимация в столичната болница „Пирогов".

Борисов подчерта, че не иска ДСБ да бъде пресирано заради взетото от тях решение.

Междувременно здравният министър д-р Петър Москов, който в събота подаде оставка като заместник-председател на партията, изтъкна, че за него оттеглянето на ДСБ е погрешно, тъй като смисълът от съществуването на една пария е да реализира идеите си във властта.

Премиерът Борисов пък изрази увереност, че вотът на недоверие, който от БСП имат намерение да внесат в началото на 2016 година, няма как да мине.

Министър-председателят посочи, че е убеден в разума на политиците от ДСБ и ги представи като едни от най-интелигентните хора сред управляващите.

Борисов: Ще намерим консенсусна личност за правосъден министър

„Не искам да се пресира ДСБ заради даденото тяхно решение. Може да са имали основание, може така да са преценили за момента. Това са един от най-интелигентните хора, събрани в тази партия. По-емоционални са може би. Всеки иска да му се случи всичко веднага. То и аз искам. Ето сега примерно трябва да правим предварителните отчуждения за „Хемус". Ами не вървят поради това, че, помните, Конституционният съд отсъди едно решение, което аз бих могъл да кажа, че не е правилно, но е факт. Това затруднява страшно нашето желание да направим „Хемус". Еми аз трябва ли да се обидя сега, че в Конституцията не промениха и този член. Еми готов съм да се обидя. ГЕРБ мога да ги събера веднага в Приморско и да направят обратното", каза той.

Вотът на недоверие на БСП няма да мине, отсече Борисов

Въпросът възприема ли ДСБ като опозиция, премиерът коментира така: „Как да ги възприемам, като в неделя с Радан бяхме първи приятели. До вчера сме били първа дружба с цялото си доверие и разбиране. Аз не тая нищо лошо към него. Как да го приема, че е като тези, които знам, че ме мразят и искат да ме унищожат", каза той.

Цветанов: Днешното управление няма алтернатива

Борисов е убеден, че ДСБ искали да покажат, че на всяка цена трябвало да се случат определени надграждания в съдебната реформа.

От своя страна здравният министър д-р Петър Москов определи като грешка оттеглянето на подкрепата на политическата формация към кабинета.

Ще има предсрочни избори, вещае политологът Евгений Дайнов

„Не считам, че връщането на ДСБ в изолация, състояние на нещо, от което съзнателно да се лишава от всички лостове, начини да променяш държавата с битка, с трудности, с първи,втори, трети път, за мен е погрешно. За мен е важно ДСБ и Реформаторският блок да препотвърдят, че смисълът е този да променяме държавата заедно", каза той.