Вотът на недоверие на БСП няма да мине, отсече Борисов
Вотът на недоверие на БСП няма да мине, отсече Борисов / снимки: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изрази увереността си, че вотът на недоверие на БСП, който от столетницата имат намерение да внесат в началото на 2016 година, няма да мине. „В здравеопазването се направиха много неща, още ще се правят, реформата върви", каза той пред журналисти в „Пирогов" след откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в болницата, предаде „Фокус".

Вчера от левицата съобщиха, че ще поставят опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видятдали ще подкрепят този вот. „Една от темите ще бъде здравеопазване и ще видим дали те са такива, или всичко е цирк", обясни Корнелия Нинова.

БСП внася вот на недоверие след Нова година

Вотът на недоверие на БСП няма да мине отсече Борисов
netinfo
На въпрос дали е пострадало доверието към здравния министър, премиерът отговори: „Първо искам да честитя на „Пирогов" за това, което беше направено. Съжалявам и може би е хубаво да ги питате тях в какви условия работеха. Тук идват всякакви пострадали. Виждате колко е хубаво с най-съвременна апаратура. Това е важното към деня. Това сме правили през тази година и нещо с министър Москов".

ДСБ сваля доверието си от правителството, Москов остава министър

Като пример за това, че планираният след Нова година вот на недоверие от опозицията е неоснователен, премиерът посочи и проекта в „Пирогов".

Борисов хвали Москов: По 14 часа на ден работи за тази здравна реформа

„Две години беше замразен и хората се лекуваха в ужасни условия, докато този министър направи така, че самите професори, доктори, ето ги зад мен сега вътре споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа". Министър-председателят също така изтъкна, че здравната каса при 400 млн. дефицит миналата година, тази година той ще да е под 10 млн. лв. „Сиреч това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как", каза той.