Борисов: Ще намерим консенсусна личност за правосъден министър
Борисов: Ще намерим консенсусна личност за правосъден министър / снимка: БГНЕС, архив

Министър-председателят Бойко Борисов е убеден, че че ще се намери консенсусна личност за правосъден министър.

„Министрите в това правителство се назначават, след като с колегите от РБ поставим кандидатурите и намерим най-добрия за дадения пост. Ще изчакам вторник, когато РБ трябва да заяви позицията си и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатура за министър. Убеден съм, че ще намерим консенсусна личност, която да продължи това, което е започнато", каза Борисов след откриването на Отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия на „Пирогов".

Вотът на недоверие на БСП няма да мине, отсече Борисов

За това дали има бунт на съдиите, той отвърна, че в демокрацията всеки може да прави каквото иска. „Не приемам само политически лица, облечени с тоги, след това да казват, че са съдии и да правят оценка на едно управление. Не може да си кандидат за президент или вицепрезидент и след това да кажеш, че си независим съдия, защото не си - ти си очаквал подкрепа на дадена политическа сила", заяви премиерът.

ДСБ сваля доверието си от правителството, Москов остава министър

Според него това, което се е направило в тази съдебна реформа, не е последното. „Всеки ден призовавам за повече разум и толерантност. Много неща се направиха и още много могат да се направят. При една дестабилизация нищо няма да се направи така, че всеки, който иска подобно нещо, е и против реформи", категоричен бе Борисов.

Източник: БГНЕС