Задържаха двама младежи за погрома над фен магазина на Ботев
Задържаха двама младежи за погрома над фен магазина на Ботев / dariknews.bg/архив

Двама младежи са задържани за погрома над фен магазина на футболния клуб "Ботев" в Пловдив преди дни , съобщават от полицията.

Към 15.30 часа в петък на телефон 112 бе съобщено за инцидент в магазин за спортни артикули на ул. “Нестор Иванов”. Според информацията, в помещението нахлуват петима души с бухалки и задигат около 800 лева, след което се оттеглят в посока бул. “Македония”. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив в Първо РУ е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването са задържани двама пловдивчани – на 20 и 23 години. Те са привлечени като обвиняеми по чл. 216, който предвижда лишаване от свобода до пет години, както и по чл. 325 от Наказателния кодекс, според който, ако бъдат признати за виновни, младежите ще бъдат наказани с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

С прокурорско постановление мярката им е удължена за срок до 72 часа. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и установяване на други съпричастни към извършеното престъпление.