Ново заседание по делото за касиране изборите за кмет на Кюстендил на 30 ноември
Ново заседание по делото за касиране изборите за кмет на Кюстендил на 30 ноември / Дима Кирилова,Дарик радио

Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николета Карамфилова определи,че делото по жалбите на Владислав Лехчански, Младен Ризов, Стоян Стоилов, БДЦ и РЗС срещу решението на ОИК- Кюстендил за резултата от избора на кмет на община Кюстендил не е изяснено от фактическа страна и насрочи ново заседание за 30 ноември.

На днешното заседание бе разпитан един свидетел, застъпник в 26 СИК Кюстендил.Той свидетелства за пълен хаос в работата на комисията, дори председателката си е запалила цигара в залата след приключването на изборния ден без да попита никой. Той заяви, че е имало огромна купчина от недействителни бюлетини, а накрая са били отчетени само няколко. Застъпниците и наблюдателите са били държани на 3 метра от комисията, без да имат възможност да следят добре какво се случва.

Съдия Николета Карамфилова задължи общинска администрация Кюстендил до края на работния ден на 27 ноември да представи протоколи от 4 СИК, за които да се уточнят приемно-предавателните разписки. Съдия Карамфилова не прие искането на адвокат Ангелов да бъдат разпитани нови свидетели- членове на СИК, които са дали показания по делото за общински съветници в Кюстендил за състоянието на изборните книжа.