Ботев и Община Пловдив бистрят довършването на стадион Христо Ботев
Ботев и Община Пловдив бистрят довършването на стадион Христо Ботев / botevplovdiv.bg

Кметът на Пловдив Иван Тотев и представители на ръководството на ПФК Ботев обсъдиха бъдещето на стадион „Христо Ботев" на съвместна среща в сградата на общината. Двете страни са коментирали възможните варианти за довършването на съоръжението, чийто строеж е „замразен" от лятото на 2014 г.

Футболният клуб, който е концесионер на обекта, започна изграждането на модерен стадион с бързи темпове, но след катаклизмите с Корпоративна търговска банка, засегнали бившия благодетел на Ботев Цветан Василев, работата бе преустановена, а за довършването й е необходима 8-цифрена сума.

„Завършването на стадиона е мечта, както на всички в клуба, така и на голяма част от пловдивчани. Ако не бяхме оптимисти, нямаше да бъдем тук и провеждаме тези разговори. В настоящата ситуация без съдействието на Община Пловдив, трудно можем да успеем да довършим стадиона", коментира след срещата председателят на УС на Ботев Ангел Палийски.

Зам. кметът по спорта Георги Титюков заяви, че вариант за развалянето на концесията въобще не се обсъжда. „Ръководството на Ботев работи по намирането на решение за стадиона и ние сме доволни от това. Търсим различни възможности, но засега нищо повече не можем да кажем по темата. Когато имаме изчистен вариант, ще говорим повече", сподели Титюков.

Двете страни признаха, че са си поставили задачи, които трябва да свършат в следващите няколко дни и през следващата седмица се очаква да има втора среща, на която да има развитие около търсенето на решение за бъдещето на стадион „Христо Ботев".