Продължава работата по отстраняване на щетите от бурята
Продължава работата по отстраняване на щетите от бурята / снимка: БГНЕС

До края на деня трябва да бъдат отстранени най-тежките последствия от бурята в столицата. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на готовността за зимно почистване на една от фирмите, ангажирана с тази дейност.

В повечето райони на София през почивните дни имаше силна буря с редица щети. В събота на телефон 112 получените сигнали са над 500, а в неделя - над 720, информира кметът.

Ботаническата градина пострада сериозно след урагана в София

Вчера в града са работили над 30 екипа на различни служби - Аварийно спасителното звено към Столичната община, Столичният инспекторат, почистващите фирми и фирмите по ремонт на уличната мрежа. Пожарната се е отзовала на близо 80 сигнала за паднали дървета и клони.

Имаше паднали билбордове, ламарини, надвиснали от покриви на сгради, проблеми със светофари. Ситуацията беше много тежка, посочи Фандъкова.

Тя каза, че продължава работата по отстраняване на щетите от бурята като най-тежките трябва да бъдат отстранени до края на деня. Днес се работи целенасочено по почистването на шахти от падналите листа. Утре ще продължи работата в парковете и местата, където не се пречи на движението, отбеляза Фандъкова.

Все още не е ясно каква е стойността на нанесените от ураганния вятър щети. Всяка служба ще си направи съответните изчисления, посочи градоначалникът. Важното е проблемите да бъдат отстранени максимално бързо и най-вече да се подготвим за дъждовете, както и за предстоящата зима, посочи още столичният кмет.