Съдия Румяна Ченалова заяви, че изтеклите записи са автентични. „Спомням си много добре фактите от тях", каза тя за тези записи, придобили известност като „Яневагейт". Ченалова отиде в ДАНС, където е призована за преявяване на обвинение, съобщи Нова телевизия.

Румяна Ченалова е привлечена като обвиняема по случая "Соло"

Преди седмица гръмна скандал след като в публичното пространство се появиха поредица от записи на разговори, за които се твърди, че са между Ченалова и бившата вече шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. На записите се чуват гласовете на две жени като едната обяснява на другата, че „Бойко е казал на главния прокурор да я опраска". Твърди се и че „Бойко" е премиерът Борисов.

Цацаров: Нямало нареждане „да бъде опраскана” Владимира Янева

Разговорите са от февруари в разгара на аферата "Червеи". Заради нея Янева беше обвинена за подписване на безконтролен брой специални разузнавателни средства за по-дълъг от законовия срок време.

Борисов: Не мога да обръщам внимание на „две каки се събрали и си говорят"

Във вторник премиерът Бойко Борисов също коментира записите. "Две каки се събрали и си говорят. Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия", заяви той.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Румяна Ченалова е привлечена в качеството си на обвиняема по длъжностно престъпление по случая „Соло“. Спрямо Ченалова по това производство прокуратурата е взела мярка за неотклонение „Подписка“.

Източник: Novanews.bg