Борисов: Не мога да обръщам внимание на „две каки се събрали и си говорят
Борисов: Не мога да обръщам внимание на „две каки се събрали и си говорят / снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че не може да обръща внимание на „две каки се събрали и си говорят". Коментарът му дойде в отговор на въпрос относно записите между Румяна Ченалова и Владимира Янева - скандалът, който стана известен като „Яневагейт". Борисов бе на откриването на спортен център във Вършец.

„Да коментираме незаконни неща, означава да толерираме незаконни действия", смята Борисов и допълва: „Ние толкова усилия положихме и понесохме загуби заради упреци само, които не се доказаха, за подслушване и то от страна на държавата, а как си го позволяват частниците да го правят. Знаете ли във фризьорските салони, при манкьориските, какви неща си говорят за мен като се съберат каки", обърна се Борисов към журналистите. „Две каки си говорят за мен и аз трябва да отговоря какво са си говорели за мен, при цялото ми уважение, не ми се коментира", заяви още премиерът.

Положителното от цялата работа според премиера е, че институциите са направили така, че и двете вече не са на заеманите от тях постове.

Цацаров: Не е имало нареждане „да бъде опраскана” Владимира Янева

Борисов отказа да коментира актове на съдебната система след въпрос за задържането на Волен Сидеров. Ако трябва да кажа моето мнение, като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителя. Поне според мен при този случай, тези две хипотези не съществуват, заяви Бойко Борисов.

„Няма хуманни бомбардировки. Няма хуманни терористични актове. Доста рани си нанесоха всички страни. Истински се радвам, когато виждам, че на срещата на Г-20 в Анталия, големите лидери си говорят за проблемите на света", каза Борисов.

Сидеров ще гладува в ареста, задържането му било незаконно (СНИМКИ)

Този коментар той направи, след като бе попитан дали е необходимо да има сухопътна операция в Сирия.

По думите му тази конфронтация, която я има в момента, дори и по време на Студената война не е била. Така че се надявам с обединени усилия да се приключи тази война, посочи Борисов. „Аз отново искам да призова всички да бъдат малко по-умерени в изказа си", добави премиерът. Той припомни, че неслучайно по време на откриването на спортния център е благодарил и на отчетата, и на духовенството, че проявяват загриженост и подканят хората към любов, а не към омраза.

Бойко Борисов, заедно със спортния министър Красен Кралев и народния представител Десислава Атанасова бяха във Вършец, където откриха многофункционален спортен център.

Източник: БГНЕС