Атака: Сидеров и Чуколов съдят Сотир Цацаров и Георги Костов
Атака: Сидеров и Чуколов съдят Сотир Цацаров и Георги Костов / снимка: БГНЕС

От пресцентъра на партия Атака разпространиха съобщение до медиите, в което твърдят, че лидерът на Атака Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов съдят главния прокурор Сотир Цацаров, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова за съзнателно разпространени неверни позорни обстоятелства, с които ги злепоставят пред обществото, както и за приписване на престъпление по смисъла на НК.

С тези си действия Цацаров, Костов, Динев и Арнаудова клеветят Сидеров и Чуколов и уронват престижа им, се казва в съобщението.

Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него

В петък срещу събота през нощта Сидеров и Чуколов се оказаха в центъра на скандал пред клекшоп на централен столичен булевард. Сидеров твърдял, че във въпросното магазинче се продават цигари без бандерол и наркотици и не позволявал на хората да пазаруват от магазина, както се вижда и от любителски кадри. След пристигането на полицията служителите на реда са направили проверка и са установили, че няма нищо незаконно в магазина. От Атака обвиниха полицаите, че "органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София".

Бъчварова: Има данни, че Сидеров е посегнал на полицай

В понеделник след като се запозна с материалите главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде снет имунитетът на Сидеров Чуколов от Народното събрание, тъй като това е пречка за разследването.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу полицаи, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и се е отличавало с изключителен цинизъм и дързост.

Сотир Цацаров поиска от парламента сваляне на имунитета на Волен Сидеров

Установено е, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи при изпълнение на службата им.