Бъчварова: Има данни, че Сидеров е посегнал на полицай
Бъчварова: Има данни, че Сидеров е посегнал на полицай / снимка: БГНЕС, архив

„Очаквам извинение от Волен Сидеров".

Това каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова пред bTV.

„Лично за мен е недопустимо дори депутат с имунитет да посяга на служител на МВР", каза още Бъчварова по повод скандала с лидера на „Атака" от петък вечерта. Тя допълни, че министерството има данни за посегателството, включително и четири писма от свидетели.

„Всички, които са присъствали, представят различна картина от тази на Сидеров", каза още министъра.

„Мисля, че служителите на МВР реагираха правилно, не допуснаха да има разрастване на този скандал", каза още Бъчварова. По думите й със ситуацията са били ангажирани няколко екипа на полицията.

„По отношение на лице, което има имунитет, възможностите за действия са ограничени", допълни още тя. Министърът поясни, че голяма част от органите на реда са били ангажирани със случая, включително и тя. „Включително и г-н Чуколов ми звънна в 01:30 часа, но не разговарях с него - това не е правилният начин", каза още Румяна Бъчварова.

„Отговорен депутат, който има сигнали за контрабанда, ги предава на съответните органи. Нашите усилия в тази насока дават много добър резултат, ние имаме алгоритъм, по който се борим с контрабандата", каза Бъчварова.

На въпрос дали действията на лидера на партия „Атака" Волен Сидеров са били умишлени, министър Бъчварова отговори: „Факт е, че по този начин Сидеров и съпартийците му влизат в новините и стават тема поредица от дни. От 2006 година периодично близко до избори има случаи, в които той провокира органите на реда", каза още Бъчварова.