Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него
Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него / снимки: БГНЕС
Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него
82194
Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него
  • Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него

Съдът даде ход на делото за хулиганство срещу Волен Сидеров без той и адвокатите му да присъстват в залата. До безпрецедентното решение се стигна, след като лидерът на "Атака" отказа да изчака старта на заседанието, което закъсня с около час и половина. Адвокатът му Явор Нотев обясни, че клиентът му е дошъл навреме, с намерението да съдейства на процеса, но заради засиления медиен интерес към него, той се е разстроил и си тръгнал.

След като Волен Сидеров не дочака старта на поредното заседание от делото, в което отговаря за хулиганство и нападение над полицай, заседанието напуснаха и адвокатите му. По думите на Явор Нотев, те не са били упълномощени да го представляват в негово отсъствие:

„Неговата воля да не се гледа делото в негово отсъствие беше категорично заявена. Това ме лишава от възможността да участвам в процеса", обясни той.

Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него
netinfo

Във връзка с решението на съдия Мариета Райкова все пак да даде ход на делото, от пресцентъра на „Атака" съобщиха, че „според българското законодателство не може да се даде ход на дело без присъствието на защитниците на подсъдимия в съдебната зала."

Явор Нотев пък заяви, че има съмнение в безпристрастността на съдебния състав по делото срещу Сидеров. Самият той по-рано през деня коментира скандала, в който се замеси в края на миналата седмица пред магазин за алкохол и цигари на улица „Раковски". Той отново отрече да е имало агресия от негова страна, определи поведението си като "доблестно гражданско действие" и обсипа с обвинения МВР, прокуратурата и медиите:

„Това, че цитират моето име, името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия, е клевета, за която ще отговарят тези, които го направиха - Костов, Динев, Арнаудова и Маринов", коментира лидерът на Атака.

Сидеров се разстрои и си тръгна от делото срещу него
netinfo

На въпроси от журналистите за кадрите, в които е заснет, той отговори:

„Не се вижда на кадрите да блъскам, недейте да лъжете! Покажете ми кадрите! Кои кадри? Дайте ми кадрите, дайте таблет и ми покажете кадри, където блъскам някого. Оставете какво говорят. Собствениците могат да кажат, че върху тях е извършена лоботомия на тротоара - някой им е изрязал мозъка и пак им зашил черепа".

„Цялата контрабанда и наркотрафик в София се закриля от полицията и вие го знаете много добре, но вие също прикривате контрабандата. Нима не знаете, че като минете покрай ВИТИЗ, там лежат едни надрусани наркоманчета. Всеки ден там се продава трева, всеки ден се продават наркотици", коментира още Сидеров.

Сидеров беше категоричен, че няма никакви основания да му бъде снеман имунитета:

„Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя имунитет и ще водя съдебни дела", допълни той.

Следващото заседание по делото за скандала на летището във Варна беше насрочено за 13 ноември.