Цветан Цветанов обиколи Варненска област, за да представи кандидатите на ГЕРБ
Цветан Цветанов обиколи Варненска област, за да представи кандидатите на ГЕРБ / снимки: ГЕРБ

Кандидатите за кметове на ГЕРБ във всички общини във Варненска област бяха представени от председателят на националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Неговата обиколк а в регинона ще приключи тази вече в морската столица, където от 18:30 часа до входа на Морската градина кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних и номинираните за общински съветници ще присъстват на концерт с участието на звездите от Х-фактор (Славин Славчев, Михаела Маринова, Пламен и Иво Добреви), "eep zone”, Любо от „Те“, ансамбъл „Българе“ и „Тримата тенори“.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

„Освен победа, нищо друго не очакваме в община Аксаково. Всички вече са забравили какво е било в Аксаково преди 18 години, когато тя бе със затихващи функции. Днес 85 % от канализацията е подменена, рехабилитирани са улиците, санирани са училища и детски градини. Силата на ГЕРБ е, че тя е системна партия и е изключително добре структурирана. Ние се натоварваме с отговорности и ги изпълняваме”, заяви пред жителите на Аксаково Цветан Цветанов. Той изрази увереност, че дългогодишният кмет и кандидат на партията инж. Атанас Стоилов ще навлезе много бързо в новия програмен период, за да се усвояват успешно европейските средства.

„Много е важно, това, че имаме най-големия успех тук – имаме 7 спечелили кметове на кметства в община Аксаково още преди да са се провели изборите“, каза още Цветан Цветанов.

Атанас Стоилов изрази увереност, че предстои поредната голям победа на ГЕРБ в Аксаково. „През 1999 г., когато встъпих в първия си мандат, направих екип, в който заложих на местни хора, които милеят за всяко село. На тези избори искаме пълно мнозинство в ОбС. Имаме 7 кмета, които са предварително избрани, защото нямаха конкуренция, заложили сме на спечелването на 13 съветника в ОбС", каза Стоилов.

Кандидатът за кмет на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних добави, че Аксаково е един добър пример за управление, защото там, където ГЕРБ управлява, резултатите са видими.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

Във Вълчи дол Цветанов посочи, че през новия програмен период в България ще влязат 32 млрд. лева. „250 милиона лева отиват за животновъдство, от които 185 милиона са европейски средства, а останалите са от републиканския бюджет. Заради усилията на стабилното правителство на Бойко Борисов в момента приходните агенции отчитат над 2 млрд. лева повече. Затова ни е необходимо Вашето доверие – за да имат бъдеще българските общини и да затвърдим стабилността на правителството“, подчерта Цветанов.  Той гарантира, че ГЕРБ ще бъде в подкрепа на Вълчи дол и на кандидата на партията за кмет Тошко Янев.

„В лицето на Тошко Янев залагаме на компетентен и отговорен човек, за който работата е отговорност.  Искаме в тези общини, в които сме допуснали грешки, да ги изчистим, затова съм убеден, че с Тошко ГЕРБ ще улучи в десетката във Вълчи дол на 25 октомври”, каза председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

Жителите на Суворово заслужават много повече, заяви Цветанов при представянето на местните жители на кандидата за кмет на общината Данаил Йорданов.

„Данаил Йорданов ще получава подкрепа от Парламентарната група на ГЕРБ, от правителството на Бойко Борисов и от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП. Варненска област има свой представител в Европейския парламент в лицето на Емил Радев. ГЕРБ не дели общините на наши и ваши. Доказали сме го, защото държавата и в момента съдейства за европроектите в Суворово. За да има реални и видими резултати обаче, е необходимо да се гласува активно за ГЕРБ - партията, която може да ги постигне. Затова изберете Данаил Йорданов и гласувайте за голяма представителност на ГЕРБ в Общинския съвет” каза Цветанов и припомни спрените европроекти при правителството на Пламен Орешарски и увеличения дефицит.

По време на срещата местните жители се оплакаха, че досегашният кмет на Суворово живее във Варна.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

Димитър Димитров е успешен кмет, защото  има силен екип и зад него стои не само най-голямата, но и най-отговорната партия в България - ГЕРБ. За 9 години имаме 9 поредни победи. Предстои ни десета, която ще ни натовари с още по-голяма отговорност. Вие сами виждате резултатите от местната политика”, каза Цветанов пред жителите на Ветрино. Според него подкрепата на ГЕРБ за Димитър Димитров доказва, че той е показал стабилно управление на местната власт в общината

„Когато подадохме оставка през 2013 година, финансовата програма приключи с 0,5 % дефицит, а при правителството на Пламен Орешарски - с 3,7 %. Тази година приходните агенции са събрали над 2 млрд. лева повече. Бюджетните политики на правителството се оценяват от нашите европейски партньори – европейските фондове са пуснати. Това са реални възможности и за общините да кандидатстват по проекти“, обясни Цветанов.

Димитър Димитров заяви, че е удовлетворен от свършената работа, благодарение на сигурността, която му дава подкрепата на ГЕРБ и добрия екип от професионалисти, с който работи. „Няма смисъл от договори, когато партньорът е коректен. Доказахме се като коректни партньори. Вярвам, че ще го оцените на 25 октомври“, категоричен бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ветрино.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

Дияна Агностева е централният нападател на ГЕРБ в Провадия. Тя има потенциал, за да откликне на предизвикателството да работи през следващия програмен период за развитие на общината и за привличане на европейски средства. В нейно лице залагаме на човека, който ще направи администрацията в Провадия достъпна за хората и за бизнеса”, заяви пред жители на града  председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Дияна Агностева сподели, че е приела предизвикателството да бъде кандидат за кмет, осъзнавайки че е време за видими резултати и в Провадия „Трябва да създадем добри условия за живот и на младите, и на възрастните жители на общината. Познавам проблемите на Провадия и съвместно с централната власт и чрез европейските средства ще допринеса за разрешаването им“, категорична бе тя.

„След община Варна Провадия е втората по големина община в областта. Затова й приляга един по-различен темп на благоустрояване и развитие“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна и областен координатор Иван Портних.

Цветан Цветанов обиколи Варненска област за да представи кандидатите на ГЕРБ
netinfo

„Днес повече от всякога се нуждаем от силна местна власт. Трябва да развиваме общините, за да ги направим достъпни за бизнеса, да се създадат работни места и да се открият перспективи за развитие пред младите хора. След като постигнахме стабилност на национално ниво, сега са ни необходими достойни кандидати за кметове в общините и в населените места, които да постигат видими резултати. Убеден съм, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Дългопол Николай Христов ще работи за развитието на общината”, обяви Цветанов пред жителите на Дългопол.

Николай Христов се ангажира да работи активно за развитието на общината, за модерна инфраструктура, да подкрепа младите и да се грижи за всички хора в Дългопол.

Цветанов благодари на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна и областен координатор, че присъства на срещите във Варненска област. „Иван Портних само за 2 години постигна видими резултати във Варна и е пример за останалите ни кандидати за кметове и общински съветници в областта“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Всички Вие искате устойчиво развитие на община Бяла и стабилност, а Анастас Трендафилов е показал, че работи за това. Важно е да има стабилно управление на национално ниво - силна политика на ГЕРБ и стабилно правителство, но са необходими и успешни местни власти, за да се развиват общините.

Това заяви пред жителите на Бяла председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той призова хората да не подценяват важността на изборите и да покажат висока избирателна активност. „Ако Общинският съвет не подкрепя политиките на кмета не могат да бъдат реализирани видими резултати, затова гласувайте разумно и подкрепете Анастас и отбора на ГЕРБ“, каза Цветанов.

Анастас Трендафилов изтъкна като свои приоритет  изграждането на пристанище в Бяла и изграждане на път от Бяла до Шкорпиловци. „Това ще допринесе коренно за развитието на общината, защото ще има изключително положителен ефект върху туризма и ще се подобри финансовото състояние на общината“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Бяла.

Подкрепата си за Трендафилов заявиха Иван Портних – кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна и областен координатор, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и народните представители от ГЕРБ-Варна.

За отлично бъдеще на децата Ви подкрепете кандидата на ГЕРБ за кмет на Девня Свилен Шитов и отбора на ГЕРБ с номер 6. Уверен съм, че Свилен ще допринесе за превръщането на Девня в по-добро място за живеене, както и че с екипа му ще работят за по-добра администрация. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Девня. „Свилен Шитов ще отвори общините и за бизнеса, защото няма как иначе да бъдат открити нови работни места. Подкрепяйки кандидата на ГЕРБ за кмет на Девня, подкрепяте и стабилното правителство на Бойко Борисов“, подчерта Цветанов.

„Имаме нов програмен период, споразумението за който трябваше да бъде подписано през 2013 г. За съжаление, по време на правителството на Орешарски, имаше голямо забавяне. Сега разполагаме с 32 млрд. лева и трябва да работим така, че да бъдат разработени още повече проекти и да стартира реализацията им“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви, че пример за успешно управление е кандидатът на ГЕРБ за втори мандат  кмет на Варна Иван Порнтних. „Той е прекрасен пример за това, че когато местната и изпълнителната власт работят в синхрон, резултатите са видими. Това може да се случи и тук след 2,3 или 4 г. А ние от ГЕРБ ще подкрепим Свилен Шитов, за да постигне видими резултати в Девня“, категоричен бе Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Девня Свилен Шитов заяви, че ще работи усилено, за да направи община Девня привлекателно място за младите хора, за развитие на бизнес и за привличане на инвестиции.

Чувствам се като  у дома си в Белослав, защото тук изкарах една година от военната си служба. Стабилността на държавно ниво трябва да се пренесе и на местна почва. Затова трябва да бъдем максимално сплотени и единни и на 25-ти октомври да гласуваме за хората, които да надграждат и да правят реални политики за хората. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Белослав. Той подчерта, че ГЕРБ не отговаря на агресията с агресия.

„Заставаме с лицата си и изказваме уважение и респект към Вас, защото това е начинът да спечелим доверието Ви“, каза Цветанов и заяви, че с всяка следваща спечелена община ГЕРБ поема повече отговорност. „На всички избори досега, над 1 милион избиратели дават своя глас за развитие на страната и на общините ни. Доверете се и Вие на Деян Иванов и отличния отбор на ГЕРБ в Белослав с номер 6 – те ще развият потенциала на общината“, призова хората зам.-председателят на ГЕРБ.

Деян Иванов заяви, че е горд, че е кандидат за кмет от ГЕРБ. Той посочи, че иска да съживи местната икономика, за да доведе това до откриването на нови работни места. „Ще работя активно за преодоляване на проблема с младежката безработица. Планирам да открием звено в Белослав, където младите да получават информация за потенциални работни места и  за проекти, в които могат да се включат. С екипа ми ще работим за модерна инфраструктура и модерна общинска администрация, която да гарантира по-добро обслужване и по-малко бюрокрация“, обясни Иванов.

Емануил Манолов показа потенциал и хъс за работа и най-важното – не скъса връзката с избирателите. Той доказа, че работи успешно. Емануил има подкрепата на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Аврен. Той посочи, че доказателство за подкрепата към Емануил Йорданов е, че молбата, която той е  отправил преди няколко  месеца за наболял проблем в общината, който е бил удовлетворена.

„Проблемът с читалището в село Царевци, община Аврен, бе разрешен успешно, благодарение на подсигурените от правителството средства.  Възхитен съм от силната връзка между местната и изпълнителната власт тук, която е основополагаща за развитието на община Аврен“, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че най-важното е, че в момента България има стабилно правителство. Цветан Цветанов благодари на жителите на Аврен за подкрепата на последните избори, благодарение на която правителството на Бойко Борисов е върнало доверието на Брюксел към България.

Емануил Манолов сподели, че първия мандат, в който е поел управлението на община Аврен, е бил изключително труден. „През 2011 година средствата в хазната не стигаха дори за изплащане на работни заплати. Реализирането на проекти също бе изцяло стопирано. Сега, четири години по-късно, в община Аврен са спечелени 15 млн. лева по европейски проекти и чрез държавно финансиране. Осем километра улици в общината са изцяло асфалтирани  и има три нови читалища.

Готов е магистралният водопровод „Камчийски пясъци“, обясни той. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Аврен бе категоричен, че той и екипът му имат потенциал за реализиране на европейски проекти през следващия програмен период, което ще допринесе за това Аврен да стане още по-добро място за живеене.