За пръв път в Плевен показват Улица на занаятите
За пръв път в Плевен показват Улица на занаятите / dariknews.archive

На 17 и 18 октомври на площад "Свободата" в Плевен ще се състои събитието "Улица на занаятите", организирано от Клуб "Българско хоро" и община Плевен, по повод фестивала "Мизия танцува".

На изложението плевенчани ще имат възможност да си припомнят позабравени занаяти, да се докоснат до майстрските изработки и да си закупят уникален ръчно изработен истински български продукт.

Улицата на занаятите ще се състои от 20 шатри, в които дипломирани майстори- занаятчии от цяла България ще представят своя занаят в най-разнообразни стилове като играчки от вълна, кукли, архаичен филиграм, свещолеене, кожарство, троянска керамика, дървостругарство, бижутерство, рязана керамика, пластика с кожа, макраме, гравирана кожа, дърворезба, ножарство, плъсти, градинска керамика, низане на мъниста, средиземноморска керамика, иконопис, лъжичарство.

Участниците са едни от най- добрите в своята област, а изделията които ще се предлагат са с най- високо качество на много достъпни цени - директно от ръцете на майстора.

Подобно събитие се организира за първи път в град Плевен.

Кръщаваме нашите Улици на занаятите "назад във времето", защото точно такова чувство предизвикваме у хората - все едно попадат в друга епоха. усещането за българщина е много силно, а в тези дни това е много нужно", споделят от клуб "Българско хоро".